Rinne yn Frijheid

Een wandeling over vrijheid

In het kader van 75 jaar vrijheid organiseert Kunst en Meer
De Tsjûkemar een wandeltocht met als thema vrijheid.

Exposities

Er zijn onderweg exposities te zien van ander andere Hendrik Werkman, kunstenaar en drukker in de oorlog en geëxecuteerd in 1945 in Bakkeveen. Voor het affiche is één van zijn werken gebruikt. De tweede expositie gaat over Loek Groenteman, die als joods kind ondergedoken heeft gezeten in Echten. Tenslotte is er een expositie over Lodo van Hamel, verzetsstrijder uit de regio en opgepakt op de Tsjûkemar.

Muziekensembles

Twintig muziekensembles van ‘t Toanhûs uit Joure laten op verschillende locaties hun geluid horen. Gedichten die kinderen van de basisscholen uit Oosterzee en Echtenerbrug hebben gemaakt over Vrijheid staan in de ‘gedichtentuinen’ langs de route.

Schoolproject

Er wordt gewerkt aan een project met een aantal scholen waarbij de kinderen gedichten gaan maken over vrijheid en aan de slag gaan met druktechnieken, ook wel de Werkmanmethode genoemd. De werken van de kinderen zullen te zien zijn langs de route.

Galerie 'Het Gemaal'

Het weekend is tot stand gekomen in samenwerking met Galerie 'Het Gemaal' in Echten. Na 14 juni zijn daar tot eind augustus de tentoonstellingen nog te zien. Ook is er nadere informatie verkrijgbaar over onze fietsroute langs de Tsjûkemar.

Galerie 'Het Gemaal' is vanaf 13 juni 2020 tot eind augustus elke zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur geopend, de entree is gratis.

De wandeltocht kan op een zelfgekozen moment gestart worden bij de Laurenskerk, Hoofdweg 30 in Echten, op 13 en 14 juni, van 11:00 tot 17:00 uur. De entree is € 2,50 per deelnemer inclusief een flyer met het gehele programma.

Kunst en Meer 2020, Rinne yn Frijheid

Meld uw activiteit aan!

Wij roepen onze relaties rond de Tsjûkemar op om te melden of er wellicht plannen zijn om in het weekend van 13 en 14 juni 2020 zelf een evenement, expositie of een workshop te organiseren. Deze activiteit kunnen we opnemen in ons programmaboekje en meenemen in onze publiciteit. Het hoeft niet beslist om een activiteit te gaan, het kan bijvoorbeeld ook een korting zijn op een consumptie in uw restaurant. Neem vooral contact met ons op!