Galerie Het Gemaal

Galerie Het Gemaal in Echten gaat open!

Er is goed nieuws. Gezien de versoepelingen van de coronamaatregelen gaan wij vanaf 15 augustus t/m 13 september Galerie Het Gemaal in de weekenden openstellen voor publiek. Uiteraard met de nodige voorzorgsmaatregelen en onder voorbehoud.

In de weekenden zullen onze vrijwilligers van 13.00 – 17.00 uur aanwezig zijn om informatie te geven over de exposities, onze fietsroute rondom de Tsjûkemar en de wandeltocht Rinne yn Frijheid en over de culturele activiteiten die er nog meer rond de Tsjûkemar zullen plaatsvinden.

Er zal een bijzondere expositie te zien zijn van het werk van H.N. Werkman, de
graficus/kunstenaar uit Groningen. De collectie toont orginele druksels met gedichten van de Blauwe Schuit, fascilime uitgaven van The Next Call, het tijdschrift wat Werkman uitgaf in de oorlog en de druksel van Chassidische Legenden.

En er is een uitgebreide presentatie over de onderduikgeschiedenis van Loek Groenteman. Verder is er informatie over activiteiten in de regio, o.a. over de bloeiende bermenroute die door een groepje jonge boeren in de regio is gerealiseerd en nog veel meer. Buiten zullen wij de door de basisschool leerlingen gemaakte gedichten op een bijzondere manier gaan exposeren, zodat deze ook buiten de openingstijden van Galerie Het Gemaal te bekijken zijn.

De feestelijk afsluiting zal plaatsvinden op 13 september. Als het mogelijk is, met muziek en een picknick.

Graag tot zien in Galerie Het Gemaal in Echten.