Galerie Het Gemaal

Galerie Het Gemaal in Echten gaat open!

Vanaf 15 augustus t/m 13 september wordt Galerie Het Gemaal in de weekenden weer open gesteld voor publiek. Uiteraard met de nodige voorzorgsmaatregelen en onder voorbehoud.

In deze weekenden zijn de vrijwilligers van Kunst & Meer van 13:00 tot 17:00 uur aanwezig om informatie te geven over de exposities, onze fietsroute rondom de Tsjûkemar en de wandeltocht Rinne yn Frijheid. De flyer van de fietsroute en het tijdschrift met de wandeltocht en achtergrondinformatie zijn daar gratis verkrijgbaar.

Buiten is er een ruim terras waar u koffie en thee kunt kopen en waar kleine unieke kunstwerkjes te koop aangeboden worden, gemaakt van de geschilderde kisten van vorig jaar! Aan het water staat een muziekkoepeltje waar u, als er geen optreden is en het weer het toelaat, lekker kunt zitten en uitkijken over de Tsjûkemar. Daar worden ook de door de basisschoolleerlingen gemaakte gedichten over vrijheid op een bijzondere manier geëxposeerd, zodat deze ook buiten de openingstijden van Galerie Het Gemaal te bekijken zijn.

In Galerie het Gemaal is een expositie van het werk van H. N. Werkman, de graficus/kunstenaar uit Groningen. De expositie toont originele druksels met gedichten van de Blauwe Schuit, facsimile uitgaven van The Next Call, het tijdschrift wat Werkman uitgaf in de oorlog en de druksels van Chassidische Legenden. Er is ook een uitgebreide presentatie over de onderduikgeschiedenis van Loek Groenteman en er is een filmpje met een interview met Loek Groenteman.

Uitgebreide achtergrondinformatie over bovenstaande exposities vindt u in ons tijdschrift “Rinne yn Frijheid”. Het tijdschrift is via deze site te bekijken en te downloaden. Klik hier voor meer informatie.

Activiteitenprogramma

In het muziekkoepeltje bij de galerie zijn er in de weekenden activiteiten gepland.

12 en 13 september, muziek en verhalen in Galerie Het Gemaal in Echten

De expositie in Galerie Het Gemaal in Echten wordt op zondag 13 september feestelijk afgesloten met een optreden van het strijkkwartet Badalian uit Drachten en met vertellingen uit de Chassidische Legenden, uitgevoerd door Lilian Schrijvers van GRID (Grafisch Museum Groningen).

Het Badalian Strijkkwartet uit Drachten zal optreden in een kleinere bezetting, een strijktrio dus. Anna Badalian (viool), Anneke Volbeda (viool) en Leendert v.d. Zeep (altviool) brengen werk van Dvorak, Bach en twee tango’s van Joachim Johow ten gehore.

Bij mooi weer wordt er gespeeld in het muziekkoepeltje, anders binnen.

De optredens duren ca. 20 minuten en beginnen om ca. 13.00 – 14.00 en 15.30 uur met een spektakelstuk om ca. 16.35 uur.

Meer info: www.annabadalian.com


Lilian Schrijvers
van GRID Groningen zal het verhaal van drie van de Chassidische legenden vertellen aan de hand van het werk van Werkman. De legendes die worden verteld zijn: De reis naar Berlijn, Taal der vogelen en het Bruidspaar onder de baldakijn. De totale presentatie duurt ongeveer een half uur en wordt drie keer herhaald.

Tijden: ca. 13.30 – 15.00 – 16.00 uur.

Volg ons ook op FACEBOOK