Galerie Het Gemaal

Galerie Het Gemaal in Echten gaat open!

Vanaf 15 augustus t/m 13 september wordt Galerie Het Gemaal in de weekenden weer open gesteld voor publiek. Uiteraard met de nodige voorzorgsmaatregelen en onder voorbehoud.

In deze weekenden zijn de vrijwilligers van Kunst & Meer van 13:00 tot 17:00 uur aanwezig om informatie te geven over de exposities, onze fietsroute rondom de Tsjûkemar en de wandeltocht Rinne yn Frijheid. De flyer van de fietsroute en het tijdschrift met de wandeltocht en achtergrondinformatie zijn daar gratis verkrijgbaar.

Buiten is er een ruim terras waar u koffie en thee kunt kopen en waar kleine unieke kunstwerkjes te koop aangeboden worden, gemaakt van de geschilderde kisten van vorig jaar! Aan het water staat een muziekkoepeltje waar u, als er geen optreden is en het weer het toelaat, lekker kunt zitten en uitkijken over de Tsjûkemar. Daar worden ook de door de basisschoolleerlingen gemaakte gedichten over vrijheid op een bijzondere manier geëxposeerd, zodat deze ook buiten de openingstijden van Galerie Het Gemaal te bekijken zijn.

In Galerie het Gemaal is een expositie van het werk van H. N. Werkman, de graficus/kunstenaar uit Groningen. De expositie toont originele druksels met gedichten van de Blauwe Schuit, facsimile uitgaven van The Next Call, het tijdschrift wat Werkman uitgaf in de oorlog en de druksels van Chassidische Legenden. Er is ook een uitgebreide presentatie over de onderduikgeschiedenis van Loek Groenteman en er is een filmpje met een interview met Loek Groenteman.

Uitgebreide achtergrondinformatie over bovenstaande exposities vindt u in ons tijdschrift “Rinne yn Frijheid”. Het tijdschrift is via deze site te bekijken en te downloaden. Klik hier voor meer informatie.

Activiteitenprogramma

In het muziekkoepeltje bij de galerie zijn er in de weekenden activiteiten gepland.

Alle weekenden vanaf zaterdag 29 augustus t/m 13 september

“Sound garden II”, muziekinstallatie van Jasper Frenken.

Zondag 30 augustus

GRID, het Grafisch Museum uit Groningen, geeft 2 workshops over het drukken in de speciale “Werkman-techniek”. Kijk voor meer informatie hierover op de website van GRID. De workshops zijn toegankelijk voor jong en oud en vinden plaats in de schuur van de familie Schepers aan de Hoofdweg 31, 8537 SC in Echten, vlakbij galerie Het Gemaal. De kosten zijn 15 euro per persoon. Opgeven kan bij info@detsjûkemar.nl.  Wees er snel bij, want vol is vol!

5 en/of 6 september

Tussen 13:00 en 16:30 uur een doorlopend optreden van zangduo Amadé.

Zondag 13 september

Strijkkwartet Badalian verzorgt drie optredens van ongeveer 30 minuten. Zij spelen werk van Dvorak en Bach. De tijden volgen nog!